Aida Vanessa Savela

Syntynyt 12.05.1998, 20-vuotias
160cm pitkä, hoikka, oranssit hiukset ja vihreät silmät
Omistaa suomenpienhevosori Taavin


Luonne

Aida on perusluonteeltaan avoin ja helposti lähestyttävä persoona. Aina hymyilevä ja ystävällinen nuori nainen osaa myös halutessaan olla kylmä ja koppava, mutta näyttää tämän puolen itsestään melko harvoin ja vain niille joista nainen tietää jo valmiiksi, ettei tule pitämään, joten jos ensikohtaaminen on Aidan puolelta kylmä ja koppava voi siitä päätellä, että kohtaamiset ei tule jatkossakaan olemaan mukavia. Nainen myös omistaa vahvan oman tahdon, joten tuon kanssa ei kannata ehkä ruveta väittelemään asioista, koska se tulee kestämään niin kauan, että nainen saa tahtonsa läpi tai jos ei saa voi tuo olla vihainen seuraavat pari päivää. Yleensä kuitenkin Aida on mukavaja tykkää pitää hauskaa hyvien kavereiden kanssa, jolloin myös homma saattaa aina välillä lähteä lapasesta ja naisen meno olla aikamoista.

Hevosten kanssa nainen käyttäytyy aina rauhallisesti ja selväjärkisesti, vaikka toisinaan saattaakin toteuttaa hieman typeriäkin päähänpistoja, mutta ei koskaan halua vaarantaa itseään tai hevosta ideoiden takia. Aida on tottunut lapsesta asti ratsastamaan monenlaisia hevosia ja poneja, joten osaa toimia niin kuuman kuin laiskankin ratsun kanssa, vaikka nainen tykkääkin hieman enemmän niistä reippaammista tapauksista. Kouluratsastuksesta jo nuorena kiinnostunut nainen osaa kyllä myös hypätä, mutta jos saa valita esteiden ja koulun väliltä on valinta hyvin todennäköisesti kouluratsastus.


Hevoshistoria

Aidan hevoshistoria alkaa noin 6 vuotiaasta, kun tyttö sai vanhemmiltaan vihdoin ja viimein luvan aloittaa alkeiskurssin läheisellä ratsastuskoululla, jossa tyttö sitten päätti jatkaa myös alkeiskurssin jälkeenkin aina 12 vuotiaaksi asti, jolloin Aida alkoi kiinnostua tavoitteellisesta treenaamisesta ja kilpailemisesta. Tällöin kuvioihin mukaan astui tuttavan omistuksessa ollut saksalainen ratsuponi, jonka kanssa Aida pääsi valmentautumaan säännöllisesti kouluratsastuksessa ja kilpailemaan korkeimmillaan kansallisia Helppo A -luokkia neljän vuoden ajan. Poni kuitenkin alkoi olla jo melko vanha ja se päätettiin siirtää kevyemmälle käytölle ja kilpailueläkkeelle, jolloin ratsukon yhteinen taival päättyi ja tyttö joutui pitämään muutaman kuukauden lähes hevosettoman tauon, kunnes tuli kesä, jolloin Aida täytti 16 vuotta ja tytön valmentaja kysyi häntä mukaansa Belgiaan valmentautumaan ja kilpailemaan omistamillaan hevosilla ja tottakai Aida suostui tarjoukseen ja siitä kesästä lähtien on tyttö lähtenyt joka kesä kilpailemaan Belgiaan aina lukion loppumiseen asti, jolloin vanhempien suostuttelemisesta huolimatta Aida päätti muuttaa Belgiaan ja jättää opiskelun kokonaan keskittyen täysin kilpailemiseen. Kuitenkin jo vuoden jälkeen Aida alkoi kaipaamaan opiskeluja ja Suomessa asuvia kavereita, joten päätti muutta takaisin.

Aidan ja Taavin yhteinen taival sai alun, kun tytön valmentaja alkoi puhumaan, että Aidan olisi parempi ostaa oma hevonen, jotta tytön ei tarvitsisi aina vaihtaa hevosta ja kehittyminen olisi tasaisempaa. Aluksi oli puhetta pienestä ja jo kilpailukokemusta omaavasta puoliverisestä, mutta sopivaa puoliveristä ei vain tuntunut löytyvän mistään. Monet Keski-Eurooppaan tehdyt koeratsastusreissut olivat osoittautuneet täysin turhiksi, mutta sitten monen mutkan kautta Aida kuuli kaveriltaan Suomessa myynnissä olevasta nuoresta suomenpienhevosesta ja kuvan nähtyään oli tyttö varma, että tuota on pakko lähteä katsomaan. Aidan nähtyä Taavin ensimmäisen kerran oli hän jo varma, että tämä on se oikea ja päätös poni ostosta oli jo tehty. Aidan valmentaja ei ollut tyytyväinen tytön tekemään päätökseen ostaa kokematon suomenpienhevonen, mutta ei asialle mitään voinut tehdä.


Tuttavat

Hanna Saario-Savela, äiti
Luonteeltaan rauhallinen ja auttavainen. Harrastaa lenkkeilyä ja käy välillä joogassa. Työskentelee hammaslääkärinä. Välit Aidaan on hyvät ja pystyvät puhumaan kaikesta.

Benjamin Savela, isä
Luonteeltaan fiksu ja kärsivällinen. On urheilullinen ja käy treenaamassa kuntosalilla. Ammatiltaan ensihoitaja. Välit Aidaan hyvät, mutta eivät puhu asioista niin paljoa kuin Aida ja Hanna.

Topias Savela, pikkuveli
Luonteeltaan huumorintajuinen ja luotettava. Harrastaa jääkiekkoa ja jalkapalloa. On Aidaa vuoden nuorempi ja viettävät paljon aikaa keskenään aina kun näkevät.

Jesse Roslund, valmentaja
Luonteeltaan kohtelias ja kannustava. Näkevät Aidan kanssa säännöllisesti valmennusten merkeissä, mutta eivät ole erityisemmin tutustuneet.


Virtuaalihevonen
Aidan kuva © SnapwireSnaps / Pixabay
Tausta © Subtle Patterns, tekstit © VRL-14556, ellei toisin mainita