Balancing Fiesta


© Kuvien tekijänoikeudet

Nimi Balancing Fiesta "Fiena" Rotu, sukupuoli suomalainen puoliverinen, tamma
Syntymäaika 25.07.2017, 2-vuotias Säkäkorkeus 164cm
Rekisterinumero VH17-031-0424 Omistaja VRL-14556
Koulutustaso ko. HeA, re. 140cm, me. 110cm Kasvattaja VRL-14527

Luonnekuvaus

"Se on Balancing Fiesta" olin tokaissut, kun varsa oli syntymänsä jälkeen noussut ensimmäistä kertaa tutiseville koivilleen ja löytänyt emänsä maitobaarille. Kaikki tämä oli tapahtunut ilman apua. "Fiena" olin sanonut puoliääneen, kun varsa katsahti meitä kaksijalkaisia päin. Fiena tarkoittaa viroksi itsenäistä, mitä varsa todellakin on. Se oli heti ensiaskeleista lähtien itsenäisempi kuin Beedan edellinen varsa Freda. Fiena on sitä mitä kaipasinkin. Siitä tulee varmasti hyvä estehevonen, siitä olen varma."

Fiena on rohkea ja itsenäinen tamma, joka ei pahemmin välitä ylimääräisistä taputuksista ja lässyttelyistä. Kaunis samettiturpa on kuitenkin peruskiltti, joten se ei viitsi ajaa yli-innokkaita ponityttöjä pois edes luimistelemalla. Fienan kanssa puuhatessa voikin olla varma siitä, että tamma ei missään nimessä esimerkiksi potkaise reiteen tai saa slaagia ohikulkevasta rekasta. Kaikki rakkaudenosoitukset, kuten halit ja sellaiset, kannattaa joka tapauksessa jättää pois päiväjärjestyksestä, ihan vain hevosen mieliksi.

Hoitotoiminpiteet kannattaa suorittaa nopeasti pois alta, kun Fienasta puhutaan. Ihmisen puolesta tammaa voisi jäädä ihastelemaan, vaikka koko päiväksi, mutta siinä vaiheessa puokki alkaisi jo osoittamaan närkästymisen merkkejä. Fienalle on helppo pukea varusteet, sillä se ei jaksa vääntää vastaan esimerkiksi kuolaimista – fiksuna suomalaisena tamma tietää, että epämukavista asioista pääsee nopeimmin eroon, mikäli vain käyttäytyy nätisti.

Fiena on suhteellisen helppo talutettava. Kesäisin ruohomättäät saattavat houkutella tammaa niin paljon, että pienempi ihmislapsi on siinä tilanteessa helposti nurin, mutta tottunutta hevosihmistä pieni nykäisy suuntaan tai toiseen ei hätkäytä.

Fiena on miellyttävä työstettävä myös ratsailta käsin. Sitä ei kiinnosta ulkopuolella hyppivät möröt, pelkästään satulasta tulevat avut pääsevät porautumaan tamman aivoihin ratsastaessa. Juuri sen vuoksi ruunikko on haluttu ratsu tallilaisten keskuudessa – sen selässä istuessa ei tarvitse tehdä paljoakaan töitä peräänannon eteen. Fiena on kylläkin niin herkkä, että aivan kokemattomia aloittelijoita ei sovi päästää sen selkään. Kaiken lisäksi sitä vauhtiakin löytyy, etenkin maastossa. Tamma on kuitenkin niin herkkäsuinen, että pidätteet menevät kyllä läpi. Sama pätee myös esteitä hypätessä. Fienalla on hyvien askeleen säätämismahdollisuuksien lisäksi kaunis hyppytekniikka, eikä puomeja tule mukaan isommillakaan esteillä. Tammalta löytyykin kapasiteettia aina sinne 140 senttisille radoille asti.

Kisapaikoilla Fiena pysyy aivan yhtä rauhallisena, kuin kotonakin. Tamma on helppo verryteltävä, sillä vaikka kaksijalkaista jännittäisi, Fienan ratsastettavuus ei muutu, ja kaikki kikat toimivat yhtälailla kuin kotikentällä.

© SV

Sukuselvitys

i. Coeur de Lion
fwb, rn, 164cm
ii. Chaud de L'ours evm iii. Model Biscuit evm
iie. Kochanie evm
ie. Finnish Happiness FIN evm iei. Coup de Main evm
iee. Dumny Jasny evm
e. Beau de Brass
fwb, rn, 163cm
ei. Bras de Fel evm eii. Tennessee Tuexo evm
eie. Number 007 evm
ee. Candy of Meunishof evm eei. Warrior of the Stars evm
eee. Caliente II evm

Jälkeläiset

Balancing Fiesta on tarjolla jalostukseen ulkopuolisille 1-polvisille puoliverioreille! Yhteydenotot sähköpostilla tai keskustassa @vilja

00.00.0000 - toinen vanhempi - o./t. varsan nimi
00.00.0000 - toinen vanhempi - o./t. varsan nimi

Kilpailukalenteri

Näyttelyt
00.00.0000 - Paikka - jaos - luokka - Tuomari - tulos
00.00.0000 - Paikka - jaos - luokka - Tuomari - tulos
00.00.0000 - Paikka - jaos - luokka - Tuomari - tulos
00.00.0000 - Paikka - jaos - luokka - Tuomari - tulos
Esteratsastus, 0 sijoitusta, joista voittoja 0
00.00.0000 - paikka - jaos - luokka - tulos
00.00.0000 - paikka - jaos - luokka - tulos
00.00.0000 - paikka - jaos - luokka - tulos
00.00.0000 - paikka - jaos - luokka - tulos
00.00.0000 - paikka - jaos - luokka - tulos
00.00.0000 - paikka - jaos - luokka - tulos
00.00.0000 - paikka - jaos - luokka - tulos
00.00.0000 - paikka - jaos - luokka - tulos

Päiväkirja

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut viverra ultricies massa non ultricies. Duis pharetra lectus et pellentesque dapibus. Aenean vulputate ante nec mi sollicitudin, in ultricies ligula lacinia. Nunc aliquet tellus sed neque blandit, at rhoncus nunc iaculis. Vivamus ut nisi quis augue ultricies tempus. Duis nec suscipit libero, ac dapibus velit. Suspendisse sit amet sapien sed diam congue tristique. Morbi ornare volutpat porttitor. Aenean scelerisque ligula ac porta convallis. Curabitur pretium dolor lorem. Pellentesque aliquam interdum ante, eget elementum neque vulputate quis. Vivamus ullamcorper, magna non facilisis gravida, turpis massa rutrum ligula, quis mattis augue lorem non ligula. Curabitur dapibus imperdiet purus. Nam velit augue, pretium ut elit in, molestie congue est.

Aenean vel quam lacinia, feugiat mi a, volutpat nibh. Vivamus et tincidunt dui. Cras dui urna, euismod eu justo facilisis, tristique consectetur augue. Praesent pharetra urna at scelerisque sodales. Quisque faucibus sem eu enim elementum dignissim. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin non elit nisi. Aenean interdum lectus arcu, quis sodales mi facilisis a. Maecenas at justo tincidunt, pharetra massa eget, ullamcorper justo. Nam feugiat, justo et venenatis hendrerit, turpis metus mattis nisl, porta bibendum neque justo ac turpis. Nam viverra ante a arcu sollicitudin, eget laoreet ante ornare. Cras at dui at tellus accumsan condimentum.

Virtuaalihevonen

Ulkoasu © M Layouts, muokkaus: VRL-14556
Tekstit © VRL-14527 & VRL-14556, ellei toisin mainita!